Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius miercuri şi joi, ploi slabe de Florii

2 săptămâni in urmă 16

De Veronica Micu.
Publicat: 19.04.2021, 10:35.
Actualizat: 19.04.2021, 10:54

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 19 aprilie - 2 mai 2021. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Florii.

Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius miercuri şi joi, ploi slabe de Florii

Prognoza pe două săptămâni emisă de ANM anunţă vreme în încălzire, dar cu perioade de răcire. Astfel, miercuri şi joi va fi cald în majoritatea regiunilor, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius, urmând ca spre sfârşitul săptămânii să avem parte de o răcire de câteva zile. Potrivit meteorologilor, în Duminica Floriilor sunt anunţate ploi slabe şi o scădere uşoară a valorilor în termometre.

"Miercuri, temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade Celsius, iar cele minime între 2 şi 9 grade Celsius, uşor mai scãzute în depresiuni.

Încãlzirea vremii va continua şi joi, când valorile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade Celsius, iar cele minime între 2 şi 10 grade Celsius. La munte, la altitudini foarte mari, se vor semnala precipitaţii mixte. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare la munte, precum şi în vestul şi nord-vestul ţãrii. Izolat, dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021 în Banat

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jur de 12 grade în prima zi a intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18...19 grade în data de 22 aprilie. Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade. Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 7 grade în prima parte a intervalului, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25 aprilie, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6...10 grade. În prima săptămână sunt prognozate ploi locale și trecător descărcări electrice, iar ulterior probabilitatea de apariție a acestora se va menține ridicată, în special în zilele de 26 și 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

Prognoza 19 aprilie - 2 mai 2021 în Crişana

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17...18 grade în data de 22 aprilie. Ulterior este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18...20 de grade. În perioada 19 – 26 aprilie media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 4 și 7 grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6...9 grade. În prima săptămână sunt prognozate ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, când trecător se vor semnala și descărcări electrice. Ulterior probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021 în Transilvania

Valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a acestora de 16...17 grade. Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18...20 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5...7 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 și 28 aprilie și spre începutul lunii mai.

Prognoza meteo 19 aprilie - 2 mai 2021 în Maramureş

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade. Spre finalul săptămânii (23 – 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie în creștere treptată spre 20 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 4...5 grade în primele zile ale intervalului, însă în jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori apropiate de limita de îngheț (1...2 grade). În a doua săptămână de prognoză, sunt prognozate minime în limite normale pentru această perioadă, în medie de 6...8 grade. Probabilitatea pentru precipitații, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 20 – 23 aprilie, dar și spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 și 28) și începutul lunii mai.

Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021 în Moldova

Vremea se va încălzi ușor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12...13 grade, până la 18 grade în 22 aprilie, însă spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18...20 de grade. Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8...10 grade. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile și cantități mai însemnate.

Prognoza meteo 19 aprilie - 2 mai 2021 în Dobrogea

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 12...13 grade. Vremea se va încălzi în 22 și 23 aprilie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime de 17...18 grade, dar spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14…15 grade. În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 6 și 8 grade.

Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate maxime în jurul a 18 grade și minime, în medie de 9...11 grade. În primele două zile temporar va ploua, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021 în Muntenia

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 13...14 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar în 22 și 23 aprilie, se vor atinge maxime, în medie de 19...20 grade, dar spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 7 grade. După 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20...22 de grade și de 8...10 grade pentru temperaturile minime. Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când și cantitățile de apă vor fi însemnate, iar local și temporar și în restul perioadei.

Prognoza meteo 19 aprilie - 2 mai 2021 în Oltenia

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jurul a 12 grade în prima zi se va ajunge la o medie a acestora de 19...20 grade în zilele de 22 și 23 aprilie. Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade. Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 6 grade în prima parte a intervalului, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 8...10 grade. La începutul săptămânii pe arii extinse vor fi ploi în general moderate cantitativ. În restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 și după 27 aprilie.

Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021 la munte

Până în 26 aprilie, vremea se va menține relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zona ce vor oscila între 4 și 7 și minime preponderent negative, în general, cuprinse între -4 și 0 grade. Spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10...12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2...4 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă