Vreme rece și ninsori în toata țara. Probleme în trafic pe patru drumuri județene din Alba și Bihor

3 săptămâni in urmă 16

12 Februarie 2021, 08:36 (actualizat 12 Februarie 2021, 08:37) |

Zăpadă

Meteorologii au anunțat că pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

În București, vineri dimineață a înceout să ningă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, vineri dimineață, traficul era oprit temporar pe patru drumuri județene din județele Alba (DJ 142L, localitatea Mihalț), Arad (DJ 793  Dieci – Revetiș) și Botoșani (DJ 294 Dângeni - Ungureni, DJ 293 Dumeni – Havârna), din cauza zăpezii inundării suprafeței carosabile sau a zăpezii viscolite.

Drumul judeţean 293, care face legătura între localităţile Dumeni şi Havârna, este afectat pe o lungime de aproximativ 11 kilometri, în condiţiile în care trei utilaje de deszăpezire contractate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri au rămas blocate în zăpadă.

De asemenea, pe DN 29, între oraşul Săveni şi localitatea Mihai Viteazu, se circulă în condiţii grele de iarnă. Autorităţile au impus interdicţii de circulaţie a camioanelor.

Şi pe DN 29D Botoşani - Ştefăneşti se circulă în condiţii de iarnă.

Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben și cod portocaliu, care vizează intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, valabilă până vineri la ora 18.00,  poliția recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă