Vrancea, județul în care numărul infectărilor cu COVID scade "miraculos". Responsabilii s-au încurcat, de fapt, în proceduri și cifre

1 lună in urmă 27

De Adrian Obreja.
Publicat: 08.01.2021, 09:00.
Actualizat: 08.01.2021, 09:08

Aritmetica e altfel în Vrancea! Autorităţile responsabile de raportarea infectărilor cu Covid-19 au pierdut şirul îmbolnăvirilor şi s-au încurcat în cifre. În mod miraculos, în ziua de Bobotează, numărul total al infectărilor a scăzut faţă de ziua precedentă.

Tot în Vrancea, autorităţile au raportat pentru perioada 1 şi 2 ianuarie 0 teste şi 0 îmbolnăviri Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

De Bobotează, în Vrancea s-a petrecut o minune. Sau cel puţin asta arată datele venite de la Grupul de Comunicare Strategică. Numărul total al bolnavilor de Covid-19, depistaţi de la debutul pandemiei, a scăzut de la o zi la alta.

Sorina Ştefăniu, purtător de cuvânt Prefectura Vrancea: A fost o eroare materială. Ulterior am șters comunicatul de pe acel grup, am discutat cu DSP Vrancea și am actualizat toate acele date care nu reieșeau din acel comunicat.

O eroare de 77 de cazuri. Responsabilii de la Prefectură s-au încurcat în proceduri, spun cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

Silviu Stanciu, purtător de cuvânt DSP Vrancea: Fata nu a ştiut care e procedura. Şi a luat datele de acum două zile şi am spus stai un pic că nu asta e. Şi s-a reglementat toată chestia. Şi a zis că e o chestie ce trebuie discutată. Nu a ştiut procedura. Şi astăzi s-a lămurit treaba.

Dinstanța de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, până la sediul Prefecturii Vrancea este una relativ mică, însă cand vine vorba de comunicare e cale lungă şi informaţia se pierde undeva pe drum.

În raportarea ulterioară, adică cea rectificată, numărul celor depistaţi pozitiv de la începutul pandemiei a fost de 7.204, cu o creştere 37 de îmbolnăviri faţă de ziua anterioară.

Tot în Vrancea, autorităţile au raportat pentru perioada 1 şi 2 ianuarie 0 teste şi 0 îmbolnăviri.

raport coronavirus coronavirus romania dsp vrancea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă