Votul de cenzură împotriva președintelui Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, gata să intre în faza a doua! Sunt şanse mari să fie demis

2 months ago 2

„Mes que una Mocio”, moțiunea de cenzură împotriva președintelui Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a strâns 16250 de voturi din partea comunității de „socios” a clubului catalan.

Astăzi este ultima zi în care se mai poate vota în favoarea moțiunii până la ora prânzului, urmând ca la ora 18 inițiatorii moțiunii, care speră să adune mai mult de 17000 de voturi, să se prezinte la sediul clubului pentru a începe faza a doua, cea a validării semnăturilor.

„Mes que una Mocio”, platforma celor nemulțumiți de Bartomeu

„Mes que una Mocio” este platforma unde cei nemulțumiți de Bartomeu sunt îndemnați să semneze pentru a aduna voturile necesare demiterii președintelui Barcelonei. Alături de grupurile de opinie „azulgrana” care au inițiat acest demers au aderat si trei precandidați la viitoarele alegeri ale clubului catalan, care ar trebui să aibă loc in 2021: Victor Font, Jordi Farre și Lluis Fernandez Ala.

Ei au reușit să adune 16250 de semnături, urmând să atingă numărul magic de 16520 de semnături, ce reprezintă procentul minim de 15 la sută din numărul total de „socios” necesar pentru validarea moțiunii de cenzura împotriva președintelui Barcelonei și a comitetului director.

Joi, la ora 9 dimineața, inițiatorii moțiunii au declarat că s-au adunat 16250 de semnături pentru, fiind necesare încă 271 pentru trecerea la faza următoare, acest prag fiind atins la ora 10 și jumătate. Urmează ca actele necesare să fie prezentate la notar și apoi depuse la sediul clubului înainte de ora 18.

Pentru ca moțiunea să fie admisă și Bartomeu demis sunt necesare două treimi din voturile exprimate de „socios”

Conform statului Barcelonei, în termen de 10 zile lucrătoare de la depunerea formală a moțiunii și a semnăturilor la sediul clubului, se va constitui o Comisie de Vot de Cenzură care se va ocupa cu procesul de promovare si organizare a votului de cenzură.

Comisia va fi formată din 5 membri după cum urmează: primii doi membri „socios” semnatari ai moțiunii de cenzură, Jordi Farre fiind primul semnatar și totodată reprezentantul legal al demersului, doi membri din consiliul director al clubului catalan desemnați de Bartomeu și un reprezentant al federației spaniole de fotbal , ales de președintele forului spaniol.

Pe durata a 10 zile lucrătoare misiunea Comisiei de Vot va fi să țină cont de numărul activ de socios și să confrunte semnăturile pentru a verifica dacă sunt autentice și exprimă părerea celor care au votat.

În cazul constatării unor nereguli, Comisia poate anula procesul de votare

În cazul în care constată îndeplinirea condițiilor din statutul clubului și a numărului minim de voturi necesare, Comisia iși va da acceptul pentru trecerea la faza a treia care duce la votul decisiv pentru moțiunea de cenzură.
Dacă cele 16520 de voturi sunt validate, comitetul director este obligat prin statutul clubului să anunțe organizarea unui vot de cenzură prin intermediul canalelor media ale clubului și să publice anunțul în cel puțin un cotidian cu difuzare la nivelul întregii regiuni catalane.

Totodată trebuie să comunice anunțul și în particular către membrii „socios”

Convocarea votului trebuie adusă la cunoștința Federației de Fotbal din Spania cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de organizarea votului.
Pentru demiterea lui Bartomeu și a consiliului său director este necesar votul a cel puțin două treimi din numărul „socios” care votează, atât timp cât iși vor exprima votul minim 10 la sută din numărul total de socios.

The post Votul de cenzură împotriva președintelui Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, gata să intre în faza a doua! Sunt şanse mari să fie demis appeared first on Prosport.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools