Vortexurile polare ameninţă Europa: Sunt aşteptate ierni extrem de grele

1 lună in urmă 28

Fenomenul încălzirii globale ar putea aduce, în mod paradoxal, ierni mai grele în Europa şi America de Nord, spun cercetătorii de la MIT. 

Vortexurile polare ameninţă Europa: Sunt aşteptate ierni extrem de grele

Shutterstock

Deşi temperaturile vor continua să crească la nivel global, acestea vor fi mai scăzute ca de obicei, pe timp de iarnă, pe cele două continente.

Încălzirea oceanului Artctic, dereglarea vortexului

Asta pentru că încălzirea oceanului Artctic a dus la dereglarea felului în care se manifestă vortexul polar. Ciclonul care era localizat până acum deasupra polului nord, pe timp de iarnă, tinde să fie spart în mai multe astfel de vortexuri, care coboară spre latitudinile sudice.

Efectele sunt deja vizibile. Un astfel de fenomen a lovit chiar şi statul american Texas, în februarie. Frigul şi furtunile de zăpadă au ucis atunci aproape 700 de oameni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Dintr-o dată privea în gol”

1

Un bărbat dărâmat de durere a povestit trauma prin care a trecut văzându-şi soţia, mamă a trei copii şi însărcinată cu cel de-al patrulea, pierind sub ochii lui. A crezut până în ultimul moment că totul va fi bine, dar adevărul s-a dovedit a fi necruţător.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă