Vor fi sancțiuni pentru care poartă măști textile în loc de măștile medicinale? Răspunsul ministrului sănătății

3 săptămâni in urmă 19

Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a declarat miercuri, 5 ianuarie, că Executivul nu a luat în calcul sancționarea persoanelor care poartă mască textilă în loc de masca sanitară, prevedere introdusă miercuri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pe lista măsurilor de protecție antidepidemică.

„Nu ne-am gândit la ce ar putea păți. O astfel de recomandare e o chestiune de bun-simț. O să ne gândim și la sancțiuni dacă e nevoie”, a spus Rafila, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului.

Ministrul sănătății a precizat, de asemenea, că nu există nici un fel de impunere a utilizării unor măști scumpe, referind-se la măștile FFP2.

„Masca pe care o port eu e masca medicală cu trei straturi. Nu se impune nici un fel de mască. E doar vorba de trecerea de la măștile textile, cu o protecție foarte mică, către uniformizarea utilizării măștii medicinale. Nu e vorba de o restricție, e vorba de o mai bună protecție. De asemenea, cine vrea să poarte mască cu filtru de protecție mai bun, o face face”, a completat Rafila.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă