Vor fi profesorii nevaccinați obligați să se testeze din banii proprii? Ministrul Cîmpeanu: ”Vom vedea care sunt limitele legislative”

1 lună in urmă 21

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu crede că profesorii nevaccinaţi pot fi obligaţi să se testeze din banii proprii atâta timp cât această testare are ca scop prezenţa lor în şcoală, precizând că urmează să se verfice care sunt limitele legislative în acest caz şi va fi anunţat acest lucru.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă a fost luată decizia din ce bani vor fi testaţi profesorii nevaccinaţi din localităţi unde incidenţa depăşeşte şase cazuri la mia de locuitori.

“Profesorii, cred că nu pot fi obligaţi să se testeze din bani proprii, atâta vreme cât testarea are ca scop prezenţa lor în şcoală, în interesul elevilor, chiar dacă este mai greu de înţeles în multe cazuri de ce, având la dispoziţie vaccinarea gratuită, e nevoie să discutăm despre plata testării. (…) Vom vedea care sunt limitele legislative.

Va fi anunţat acest lucru. Deocamdată, până la şase la mie nu este necesar acest lucru altfel decât în cazurile simptomatice, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de profesori. Altfel, un profesor care afirmă că a avut simptome specifice de orice natură are tot dreptul să fie testat pe cheltuiala DSP, ca orice alt cetăţean al României”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.


Citeste si:

Cum asigură autoritățile stocurile de măști de uz medical pentru școli. Este vorba despre trei surse

Iohannis, ședință la Cotroceni cu ministrul Sănătății și cu cel al Educației privind începerea noului an școlar

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă