Vor fi mai puțini elevi într-o clasă de început de ciclu în învăţământul liceal

1 lună in urmă 1

Numărul de elevi din clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă - zi se va reduce, a decis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

21 Ianuarie 2021, 22:35 (actualizat 21 Ianuarie 2021, 22:53) |

Școala

Numărul elevilor în clasă se va reduce de la 28 la 24 pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă, de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică, se arată într-un comunicat de presă.

Ministerul Educaţiei precizează că, având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.

"Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate", se mai arată în comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă