Voiculescu: Până acum nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut nici măcar un raport intermediar despre ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț. Mâine vom avea o primă versiune de la DSU

2 luni in urmă 1

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, luni seara, într-o emisiune la B1TV, că până acum nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut nici măcar un raport intermediar despre ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, iar mâine va avea o primă versiune de raport de la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„Până acum nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut nici măcar un raport intermediar după Piatra Neamț. Mâine vom avea o primă versiune de la DSU, pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. Și e important mai ales ca să învățăm. Despre asta am vorbit că vom vedea marți”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Ministrul a precizat că există raporte anuale ale IGSU care semnalează problemele fiecărui spital, de mulți ani de zile, însă Ministerul Sănătății este o instituție ineficientă.

„Ministerul Sănătății de 30 de ani încoace nu e o instituție eficientă. E clar că lucrurile trebuie schimbate profund. Nu e un secret. E motivul pentru care m-am întors acolo. E o instituție care a pierdut extrem de mult prestigiu și putere în statul român, pentru că nu a avut capacitatea să gestioneze instituțiile din subordine: investiții, spitalele regionale sunt un eșec, inspecția, oamenii rămân fără medicamente, resurse umană în sănătate”, a spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu a menționat că lucrează foarte bine „cu o parte a ministerului” și că își dorește că în câteva luni să poată vorbi despre o echipă la Ministerul Sănătății.

„Îmi asum această responsabilitate care să ducă lucrurile nu în două luni, nu în trei luni, ci într-un an către investiții făcute cu cap și coadă. Și până atunci vreau să ne descurcăm cât mai bine”, a mai declarat Voiculescu.

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă