Voiculescu: Medicii de familie vor fi plătiți suplimentar pentru o muncă suplimentară. 30 de lei pentru fiecare pacient programat pentru vaccin. Ne bazăm pe medicii de familie să îi informeze și să îi programeze pe pacienți

1 lună in urmă 33

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a anunțat că medicii de familie vor fi plătăți suplimentar pentru programarea pacienților la vaccinare. Vor primi câte 30 de lei pentru fiecare pacient.

"Medicii de familie vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară, este o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Plata va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient programat."

Ordonanța de Urgență clarifică cine va finanța operaționalizarea și cheltuielile curente ale centrelor de vaccinare, precum și cum va fi recrutat și plătit personalul medical implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19.

Actul normativ urmează să deblocheze înființarea centrelor de vaccinare pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare.

"Cea mai bună informație despre un vaccin o iei de la un medic, ideal de la medicul pe care îl cunoști, de la medicul tău de familie, nu de la un politician care apare la televizor. Pentru perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie să informeze pacienții și să îi programeze în plarforma de programare pentru vaccin", spune ministrul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă