Voiculescu l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș, invocând ”multiple disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților transferați după incendiul din 29 ianuarie

6 zile in urmă 18

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, Maria Nițescu, iar atribuțiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical Cătălin Apostolescu, a informat Ministerul Sănătății.

Contactat de Libertatea, Cătălin Apostolescu a declarat că este surprins de decizie.

„Recent am aflat și eu. Decizia m-a surprins, a fost luată în această seară”, a declarat doctorul Cătălin Apostolescu, la puțin timp după comunicatul instituției conduse de Vlad Voiculescu.

„Dorim să facem spitalul să funcționeze și să mențină aceleași criterii de performanță ca și până acum”, a adăugat Cătălin Apostolescu pentru Libertatea.

Potrivit Ministerului Sănătății, „decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății”.

O explicație a înlocuirii Mariei Nițescu cu doctorul Cătălin Apostolescu este și aceea că ministerul Sănătății a primit informații eronate astăzi, privind decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, după incendiul din 29 ianuarie.

„Institutul (n.red. Matei Balș) a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”.

Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă