Voiculescu, despre modul de calcul al incidentei: "Este tot 14 zile, doar ca ne uitam incepand cu a treia zi in urma. Diferenta nu este fenomenala"

2 săptămâni in urmă 2

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a explicat ca incidenta cazurilor de COVID-19 se calculeaza tot la 14 zile, "doar ca ne uitam incepand cu a treia zi in urma si asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate". "Diferenta nu este fenomenala, diferenta e una care intarzie la un moment dat adoptarea unor masuri, poate sa faca lucrul acesta daca trendul e crescator, dar nu in mod fundamental", a afirmat el.

"O sa prezint modul de calcul al incidentei. E foarte simplu, este tot 14 zile, de asta indicatorul se numeste incidenta la 14 zile, doar ca ne uitam incepand cu a treia zi in urma si asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate, alocate.

Dureaza 48 de ore finalizarea testelor. Diferenta nu este fenomenala, diferenta e una care intarzie la un moment dat adoptarea unor masuri, poate sa faca lucrul acesta daca trendul e crescator, dar nu in mod fundamental", a declarat, joi, dupa sedinta de Guvern, Vlad Voiculescu.

El a mentionat ca, pentru saptamana aceasta, diferenta este de doua zile.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat joi ca in localitatile in care incidenta cazurilor de COVID-19 depaseste 4 la mie in ultimele 14 zile circulatia este permisa in weekend doar pana la ora 20.00. Daca incidenta depaseste 7,5 la mie, circulatia va fi pana la ora 20.00 toata saptamana.

Citeste si:

Harta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaAjutor pentru elevii care fac scoala online. O studenta a dezvoltat o aplicatie gratuita in care explica termenii pe care copiii nu ii intelegPovestea fabuloasa a unei angajate CEC Bank care a furat din conturi 1 milion de euro pentru a se razbuna pe sefi. Femeia a donat banii la bisericiExista miracole? Ce trebuie sa faca Romania pentru a se califica la Mondiale. Castigam grupa sau ne asteapta infernul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă