Voiculescu, despre Cîțu: „Nu știu dacă avem de-a face cu un nou Ponta”

3 săptămâni in urmă 30

Întrebat în emisiunea „Starea Nației”, difuzată luni seară de Prima TV, dacă premierul minte, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu l-a comparat pe Florin Cîțu cu Victor Ponta, afirmând că situația din ultimele zile i se pare „halucinantă”.

„În ultimele zile, eu sunt șocat. Nu știu dacă avem de-a face cu un nou Ponta sau poate este o întâmplare, poate este nervos în perioada asta și nu îl mai înțeleg eu. Dar ce se întâmplă în ultimele zile mi se pare pur și simplu halucinant”, a afirmat Vlad Voiculescu la Prima TV.

Fostul ministru al Sănătății a reiterat apoi faptul că a primit amenințări cu moartea.

„Am primit o mulțime. La modul Facebook messenger. M-am pomenit cu mesaje în care mi se amenință familia. Mi s-au amenințat copiii, dar eu nu am copii”, a explicat Voiculescu, după care a precizat că nu a întreprins demersuri împotriva celor care l-au amenințat.

Admite că a vorbit cu premierul după ce a decis publicarea datelor din RENV

Întrebat dacă a luat de multe ori decizii de unul singur, când era ministru al Sănătății, și dacă își reproșează acest lucru, Vlad Voiculescu a negat.

Fostul ministru a dat ca exemplu publicarea datelor legate de testarea COVID-19 pe județe și incidența în fiecare localitate din țară.

El a recunoscut că a discutat cu șeful Executivului abia după ce s-au publicat informațiile pe platforma guvernamentală.

„Nu. Datele pe care le-am pus în transparență erau deja anunțate din luna ianuarie. Era total neproblematic. Dar, după ce s-au publicat datele despre vaccinare, am avut un telefon cu Florin Cîțu și l-am întrebat dacă este ceva sensibil, că putem să scoatem. L-am rugat să îmi spună care este informația sensibilă”, a mai spus Vlad Voiculescu.

El a precizat că discuția a avut loc abia după publicarea datelor pentru că, în opinia sa, informațiile din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) nu sunt informații secrete.

„Este banal. Nu era nimic de întrebat, datele din RENV sunt publice”, a mai afirmat fostul ministru.

Vlad Voiculescu, revocat după patru luni

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 14 aprilie, revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, la propunerea premierului Florin Cîțu.

Decizia a venit după ce în seara precedentă au fost publicate în Monitorul Oficial noi reguli privind carantinarea, despre care surse guvernamentale au declarat pentru Libertatea că „procedural, nu a fost în regulă cum a acționat Ministerul Sănătății”, întrucât Florin Cîțu nu a fost informat înainte.

Vlad Voiculescu a fost numit ministru al Sănătății la finalul lunii decembrie 2020.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă