”Voiam să joc la EURO și am ajuns în Herăstrău!” Cum a ratat Gabi Torje prezența la Campionatul European din 2008

1 lună in urmă 18

  • Handbal EHF Champions League: Finala: Barcelona - Aalborg, duminică, 19:00, Digi Sport 1

  • Handbal EHF Champions League: finala pentru locul 3: Nantes - PSG, duminică, 16:15, Digi Sport 1

La începutul anului 2008, Torje era transferat de Dinamo de la Timișoara, în schimbul a aproximativ 2 milioane de euro. Om de bază la ”tineret” și cu prestații apreciate în Liga 1, mijlocașul de bandă era îndreptățit pentru a spera la o prezență ”sub tricolor” la EURO 2008. Însă în loc să ajungă în Austria și Elveția, Gabi Torje a făcut cunoștință cu toate localurile din Herăstrău.

  • 57 de meciuri și 12 goluri sunt cifrele lui Gabi Torje pentru prima reprezentativă a României
  • 24 de apariții și 9 reușite a adunat Torje la echipa națională U21

”Voiam să joc la EURO și am ajuns în Herăstrău!” Mirajul Bucureștiului ”l-a absorbit” pe Gabi Torje

Voiam să ajung la Campionatul European. Era în 2008 Campionatul European, cu România calificată. Eu eram deja titular și căpitan la naționala de tineret și mă gândeam că îmi trebuie un pas în plus ca să ajung la echipa mare. Doar la asta mă gândeam. A venit oferta de la Dinamo. A fost pasul de care aș fi avut nevoie. Au fost negocieri foarte mari între cluburi. Bani foarte mulți în joc. Am plecat. În loc să ajung la EURO, am ajuns în Herăstrău. A fost briza Bucureștiului. Ce să fac acum”, a recunoscut Gabi Torje, pentru as.ro.

  • 350.000 de euro este cota de piață a lui Gabi Torje, potrivit Transfermarkt (7 milioane de euro era suma la care a fost evaluat mijlocașul, în 2011).

În cele din urmă, Torje a ajuns la EURO cu România, în 2016. Mijlocașul a evoluat în fiecare meci din Franța, dar ”tricolorii” nu au reușit să depășească o grupă din care au mai făcut parte Franța, Elveția și Albania. 

  • Timișoara, Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Akhmat Grozny, Karabukspor, Sivasspor, Larisa și Bandirmaspor sunt echipele la care a evoluat Gabi Torje de-a lungul carierei.
Etichete: gabi torje , gabi torje romania , gabi torje euro 2008 , gabi torje dulciuri
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă