Vocea LPF intervine în scandalul de dopaj de la Astra: „Jucătorii riscă această suspendare”

4 săptămâni in urmă 17

CONTEXT: Conform regulamentului antidopingAstra ar trebui exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

În schimb, în cazul posibilității ca Astra să fie exclusă din Liga 1, Justin Ștefan îndeamnă la răbdare și lasă de înțeles că acest scenariu nu este luat în calcul în acest moment.

Justin Ștefan, despre scandalul de dopaj: „Nu putem vorbi acum despre excluderea Astrei”

„Vedem ce se întâmplă la Astra. I-am rugat pe avocați să-mi prezinte situația. Există niște comisii care funcționează la ANAD. Dosarul e la prima instanță momentan. În funcție de deciziile primite de jucători, vom vedea ce vom hotărî. Din ce am înțeles de la avocați, jucătorii riscă până la doi ani de suspendare. 

Probabil că vor contesta o decizie negativă până vor ajunge la TAS. Așa că e prematur să vorbim despre excluderea Astrei. Chiar dacă s-ar pune problema unui eventual litigiu, și Astra va putea să se apere, deci nu putem vorbi acum despre acest lucru”, a declarat secretarul general al LPF la PRO X.

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt:

La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Diego Fabbrini a dat cărțile pe față în privința rezilierii contractului cu Dinamo » Alți doi jucători au devenit liberi!Laurențiu Reghecampf la Craiova! Fostul antrenor de la FCSB s-ar fi înțeles cu Mihai Rotaru

Mircea Radu a plecat din țară după și-a dat demisia din TVR. Incredibil cu ce se ocupă acum

Libertatea

Playtech: ULUITOR! Mircea Badea, anunț de ultimă oră despre vaccinare. I-a ȘOCAT pe toți
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă