Vladimir Putin urmează să se adreseze în această dimineață rușilor / Biden și Zelenski vor vorbi și ei la Adunarea Generală a ONU

1 săptămână in urmă 50

Vladimir Putin urmează să se adreseze în această dimineață poporului rus într-un mesaj televizat care ar putea fi transmis live începând cu ora 9, potrivit presei internaționale. Anunțat inițial pentru marți seara, discursul a fost „mutat” pentru miercuri la ora 8, ultima variantă fiind aceea că va începe la ora 9.

Vladimir Putin și Dmitri MedvedevFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

Nu e clar ce anume va anunța miercuri Vladimir Putin, intervenția sa fiind prima de la declanșarea invaziei în Ucraina, în 24 februarie. Unii spun că ar putea anunța mobilizare generală în Rusia, alții sunt de părere că se va referi la teritoriile ocupate pe care le dorește integrate în Rusia.

Reamintim că autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat referendumuri de aderare la Rusia, dinspre Moscova venind imediat reacții pozitive. Cele două așa-zise republici populare din Donbas și Herson au și anunțat perioada de desfășurare a votului - între 23 și 27 septembrie.

Ucraina a respins planurile Moscovei, iar SUA au condamnat referendumurile pe care le-au numit drept „falsuri”

Azi vor mai avea loc două intervenții publice majore: președintele american Joe Biden urmează să vorbească la Adunarea Generală a ONU despre agresiunea Rusiei asupra Ucrainei , iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa și el Adunării Generale a ONU, fiind singurul lider căruia i s-a permis să vorbească prin intervenție video.

Premierul britanic Liz Truss a sugerat că Rusia trebuie să plătească despăgubiri Ucrainei când războiul se va termina, folosindu-și rezervele de petrol și gaze pentru a „recompensa” națiunea agresată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă