Vladimir Putin se vaccinează marţi cu Sputnik V

1 lună in urmă 1

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că se va vaccina marţi, 23 martie, cu vaccinul anti-COVID Sputnik V, informează The Moscow Times.

Într-o videoconferinţă organizată cu oficiali din sistemul de sănătate, Putin a calificat drept „ciudate” criticile şi îndoielile ţărilor europene referitoare la eficienţa vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

„Nu avem de gând să impunem nimic nimănui. Ce interese protejează aceşti oameni - ale industriei farmaceutice sau ale cetăţenilor europeni”, a spus preşedintele rus în cadrul videoconferinţei.

„Vaccinarea este, desigur, o alegere voluntară. Apropo, am de gând să mă vaccinez mâine”, a spus Putin.

Vaccinul rusesc este privit cu scepticism în ţările occidentale. Recent, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton a declarat că Europa nu are deloc nevoie de Sputnik V, afirmaţie care a provocat nemulţumirea Moscovei.

La începutul lunii martie, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, pentru a se decide dacă beneficiile acestuia în lupta cu Covid-19 depășesc riscurile,

Rusia nu s-a declarat foarte încrezătoare că vaccinul Sputnik va fi aprobat în Uniunea Europeană prea curând, a anunțat fondul suveran rus, sâmbătă, în contextul în care serul dezvoltat în Rusia.

Editor : Mihnea Lazăr

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă