Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva Covid-19, fără a fi filmat. Cum se simte președintele Rusiei

3 săptămâni in urmă 2


Kremlinul a anunțat că președintele rus Vladimir Putin, 68 de ani, a fost vaccinat marți, 23 martie, cu prima doză împotriva COVID-19 și se simte bine, relatează Europa Liberă.


Potrivit sursei citate, evenimentul s-a produs fără prezența camerelor de filmat, iar autoritățile au refuzat să transmită dacă Putin a făcut vaccinul Sputnik V sau altul.


Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a explicat, conform DPA, că lui Vladimir Putin nu-i place să se vaccineze în fața camerelor de luat vederi.


De altfel, Putin a declarat în fața presei că nu va fi o „maimuță de spectacol” și nu va fi vaccinat în fața camerelor TV, surprinzându-i pe mulți cu timiditatea sa bruscă având în vedere că în trecut s-a lăsat filmat în numeroase ipostaze.


Putin, a mai afirmat Pesckov, nu a fost niciodată un susținător al vaccinărilor publice și face deja multe pentru a promova vaccinurile fabricate în Rusia.


Scopul a fost de a sublinia că ”toate cele trei vaccinuri rusești sunt absolut fiabile, foarte bune și eficiente”, a mai spus purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov pentru BBC.


Vladimir Putin s-a vaccinat într-o perioadă în care autoritățile încearcă să-i încurajeze pe rușii ezitanți să se imunizeze. Întârzierea a ridicat deja destule întrebări în contextul în care alți șefi de stat au ales să fie vaccinați în debut campaniilor pentru a da un exemplu populației.


Rusia a dezvoltat trei vaccinuri anti-COVID, Sputnik V, EpiVacCorona și CoviVac.


Fiica președintelui a participat la testele de siguranță ale Sputnik V, dar Putin a părut ciudat de precaut, având în vedere cât de mult a recomandat vaccinul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă