Vladimir Putin refuza sa primeasca vaccinul contra COVID-19 Sputnik V

2 săptămâni in urmă 18

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a anuntat ca nu va face vaccinul rusesc Sputnik V. Totusi, adauga el, este posibil sa se vaccineze in decursul acestui an, dar "nu va face pe maimuta in fata camerelor".

Presedintele, in varsta de 68 de ani, a respins sugestiile de a-si face vaccinul cat mai repede pentru a incuraja campania de vaccinare. El le-a spus jurnalistilor ca "nu vrea sa faca pe maimuta" in fata camerelor, potrivit dailymail.co.uk.

Putin sustine ca s-ar putea sa faca vaccinul la sfarsitul verii sau la toamna. Presedintele a fost criticat in luna august a anului trecut cand a declarat ca vaccinul Sputnik V este sigur si gata de a fi utilizat, cu toate ca studiile clinice nu erau finalizate.

Potrivit unor studii effectuate la inceputul lunii februarie 2020, vaccinul rusesc are o eficacitate de 92%.

Vladimir Putin a mai spus ca se va consulta cu medicul sau si ca probabil isi va face vaccinul mai tarziu, in decursul anului, cand o sa fie nevoit sa calatoreasca mai mult.

In momentul actual, oricine doreste o intalnire fata in fata cu Putin trebuie sa stea doua saptamani in carantina inainte.

Citeste si:

De ce a fost anulata amenda de 80.000 de euro primita de ING dupa dublarea platilor facute cu cardulVal de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Sporurile angajatilor din Metrorex: Toti salariatii iau "spor de tunel", chiar daca lucreaza in birou sau la suprafataAvocata lui Liviu Dragnea: "La mijlocul lunii mai ar avea dreptul sa ceara eliberarea conditionata"DOCUMENT CSM motiveaza in regim de urgenta avizul negativ pentru proiectul desfiintarii Sectiei Speciale. Cum s-au impartit taberele in Consiliu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă