Vladimir Putin reduce prețul vaccinului Sputnik-V pentru ruși. Cât costă acum serul

1 lună in urmă 1

Prețul vaccinului Sputnik-V, redus la jumătatePrețul vaccinului Sputnik-V, redus la jumătate

Vaccinul anti-Covid Sputnik-V devine din ce în ce mai accesibil pentru ruși. Guvernul a decis, joi, reducerea prețului cu jumătate, la 866 de ruble (aproximativ 12 dolari).

JOI, 25 FEBRUARIE 2021, 16:46

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Vaccinul dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Mosova se află pe lista medicamentelor esenţiale în țară, astfel că preţul său trebuie controlat de stat, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Ministrul Comerţului, Denis Manturov, a precizat că producția vaccinului a devenit mai ieftină în urma dezvoltării procesului și a creșterii comenzilor. 
”Această reducere de preţ a fost posibilă datorită dezvoltării şi optimizării producţiei industriale a vaccinului.În plus, cantităţile produse au fost mărite semnificativ odată cu începutul vaccinării în masă”, a spus oficialul.

Decizia privind reducerea prețului vaccinului se aplică doar în cazul campaniei de  imunizare din Rusia. 

Sputnik-V, aprobat de autoritățile din Mosova în august 2020, nu a fost deocamdată autorizat și în UE. Cu toate acestea, potrivit datelor Fondului rus pentru investiții directe, Rusia a mai înregistrat serul în peste 35 de țări, potrivit Agerpres. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă