Vladimir Putin, pictat din aripi de fluturi. A primit cadoul din țara care i-a dedicat cântece și lui Ceaușescu

1 săptămână in urmă 23

Vladimir Putin la pescuit (2007) Vladimir Putin la pescuit (2007)

Președintele rus Vladimir Putin a primit un cadou cu totul deosebit din partea conducerii Republicii Centrafricane: portretul său realizat din aripi de fluturi, pentru a simboliza relațiile tot mai strânse dintre Moscova şi Bangui. În anii '70, când statul african era condus de dictatorul Jean-Bédel Bokassa, acesta i-a dedicat lui Nicolae Ceaușescu un cântec care preamărea prietenia dintre cele 2 popoare.

MIERCURI, 12 IANUARIE 2022, 09:51

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Ambasadorul centrafrican în Rusia a relatat, într-un interviu pentru agenţia de presă RIA Novosti, că i-a transmis liderului de la Kremlin "marele său portret compus din aripi de fluturi", potrivit Reuters.

În Republica Centrafricană, astfel de creații sunt o formă de artă tradițională extrem de apreciată, pentru că în regiune se găsesc specii de fluturi unice în lume.

Republica Centrafricană a devenit simbolul revenirii Rusiei post-sovietice în Africa, după lansarea, în 2018, a unei importante cooperări militare şi economice.

La începutul anilor '70, când Republica Centrafricană era condusă de dictatorul Jean-Bédel Bokassa, acesta i-a dedicat "marelui său prieten" Nicolae Ceaușescu un album de muzică pop care preamărea relația dintre cele 2 popoare, intitulat "Tropical Fiesta - Cooperation Centrafricano-Roumaine (1972)". 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă