Vladimir Putin îl provoacă pe Joe Biden la o discuție publică după ce liderul SUA l-a numit criminal

1 lună in urmă 1

Vladimir PutinVladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a provocat joi pe omologul său american, Joe Biden, la o discuție publică online. Reacția vine după ce liderul american l-a numit criminal și i-a transmis că ”va plăti” pentru ingerințele în scrutinul prezidențial de anul trecut din Statele Unite.

JOI, 18 MARTIE 2021, 23:36

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Putin a precizat că este dispus să poarte discuții publice online cu Președintele american chiar vineri sau luni. Liderul de la Kremlin a precizat că este gata să discute despre relațiile bilaterale și alte probleme, precum conflictele regionale.
Mai mult, Putin a menționat că va solicita ministrului său de Externe să pregătească discuțiile.

În replică, Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat că Președintele nu are regrete în privința afirmațiilor sale. 

Anterior declarației lui Putin, Kremlinul a transmis în aceeași zi că declarațiile Președintelui american arată clar că liderul de la Casa Albă nu este deloc interesat să repare relațiile cu Moscova, iar Rusia ia act de acest lucru, potrivit hotnews. 

Conflictul dintre cei doi șefi de stat a fost declanșat de un atac fără precedent lansat de noul lider american, Joe Biden. Miercuri, într-un interviu televizat, Președintele SUA a spus despre omologul său rus că este un ”criminal”. ”Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, a adăugat Biden. Ulterior, Kremlinul a anunțat că își recheamă ambasadorul de la Washington pentru consultări, o reacție fără precedent în ultimii 20 de ani. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă