Vladimir Putin, către Europa: Dacă vreți gaze, deschideți Nord Stream 2

1 săptămână in urmă 14

„Dacă vă este atât de greu, trebuie doar să ridicați sancțiunile pentru Nord Stream 2, care reprezintă 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, doar apăsați butonul și totul va funcționa din nou”, a spus Putin la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO) în Uzbekistan.

Nordstream 2 este o rută propusă pentru aducerea gazului rusesc în Europa, în special în Germania. Construcția controversatei conducte a fost finalizată în septembrie 2021, deși proiectul a fost suspendat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Prețurile gazelor europene s-au dublat de la începutul anului pe fondul scăderii livrărilor rusești. Europa a acuzat Rusia că folosește aprovizionarea cu energie ca armă de război în urma sancțiunilor occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia susține că Occidentul a lansat un război economic, iar sancțiunile au împiedicat operațiunile conductei Nord Stream 1.

Moscova a închis gazoductul Nord Stream 1, care duce gaz în Germania şi spre alţi clienţi europeni, argumentând că sancţiunile occidentale împiedică reparaţii vitale.

Clienţii occidentali resping această justificare ca fiind un fals pretext pentru represalii economice împotriva ţărilor care au impus sancţiuni Rusiei, notează Reuters.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, către Europa: Dacă vreți gaze, deschideți Nord Stream 2

Stiri Sportive

Citește și

Probleme pentru Vladimir Putin.  Liderul de la Kremlin, "certat" la summitul din Uzbekistan și contestat pe plan intern

Stiri externe Probleme pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin, "certat" la summitul din Uzbekistan și contestat pe plan intern Stiri externe Publicat la ora 08:40

Război Rusia - Ucraina, ziua 205 LIVE TEXT. Putin spune că vrea "să termine cât mai repede posibil” războiul. Cadavrele descoperite la Izium aveau mâinile legate la spate

Stiri externe Război Rusia - Ucraina, ziua 205 LIVE TEXT. Putin spune că vrea "să termine cât mai repede posibil” războiul. Cadavrele descoperite la Izium aveau mâinile legate la spate Stiri externe Publicat 16.09.2022

PARTENERI ULTIMELE ȘTIRI Vezi ultimele stiri RECOMANDĂRI
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă