Vladimir Putin a decis! Liderul rus a anunțat mobilizarea parțială și spune că va folosi armele nucleare pe care deține

1 săptămână in urmă 45

Într-un clip înregistrat, el a spus că locuitorii republicilor populare Donețk și Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia și alte zone „au fost eliberați de regimul nazist”.

El spune că țările occidentale încearcă să "blocheze" independența și dezvoltarea. "Scopul Occidentului este în continuare să slăbească și să distrugă, ei spun asta în mod deschis."

Putin adaugă că Occidentul a făcut din poporul ucrainean "carne de tun" încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea și a adăugat că "obiectivul principal" de "eliberare" a populației din regiunea Donbas "rămâne neschimbat".

Putin a adăugat că "sprijină" persoanele care urmăresc organizarea de referendumuri în părțile din Ucraina controlate de Rusia.

El spune că a dispus o "mobilizare parțială", precizând că un decret în acest sens a fost deja semnat.

"Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar rezerviștii vor fi recrutați", spune el.

Putin a spus că mobilizarea va începe miercuri.

”Mobilizarea parțială înseamnă recunoașterea înfrângerii militare din Ucraina și incapacitatea armatei ruse de a duce la bun sfârșit obiectivul stabilit de Vladimir Putin și anume invadarea estului Ucrainei. 

Apelarea la rezerviști, la mobilizarea parțială a populației, înseamnă că armata roșie și-a epuizat resursele umane de care a dispus. Putin plănuia să invadeze Ucraina în trei zile și după șapte luni are un bilanț catastrofal. Este cel mai rău bilanț militar pe care l-a avut Rusia vreodată. Peste 50000 de morți în 7 luni de zile”, a explicat Radu Tudor la Antena 3. 

Știre în curs de actualizare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă