Vlad Voiculescu: „Vrem să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid-19”

1 lună in urmă 1


Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, le-a transmis direcţiilor de sănătate publică din teritoriu ca ministerul intenționează simplificarea modalității de înființare și a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19.


Ministerul Sănătății lucrează la modificarea Ordinului pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, a anunţat Vlad Voiculescu într-o videconferință cu reprezentanții DSP-urilor.


„Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătății reprezentanților DSP.


Direcțiile de sănătate publică județene sau a Municipiului București vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.


Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deținătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.


Ministerul Sănătății a mai solicitat direcțiilor de sănătate publică să verifice respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă