Vlad Voiculescu: Un funcționar public este de vină pentru neplata medicilor din centrele de vaccinare. Eu am aflat ieri

4 săptămâni in urmă 2

 InquamPhotos/Octav GaneaVlad Voiculescu, ministrul Sănătății Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Vlad Voiculescu spune că nu el este de vină pentru întârzierea plății salariilor pentru personalul din centrle de vaccinare, ci un funcționar din Ministerul Sănătății. Acesta a mai precizat marți că nu știa despre situație și că a aflat abia cu o zi în urmă.

MARŢI, 16 MARTIE 2021, 19:58

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„Banii au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor. E adevărat că abia ieri. Există o întârziere, am evaluat. Și plățile au început să se facă. Continuă și mâine. Nu sunt lucruri pe care le face un ministru”, a declarat Voiculescu.

Întrebat cine e responsabil pentru întârzierea plăților, Vlad Voiculescu a spus că „un funcționar public din Ministerul Sănătății”, care trebuia „să completeze o hârtie și să o trimită mai departe”. ministrul a mai precizat că a aflat de situație abia cu o zi în urmă, adică luni, 15 martie.

Ministrul a mai spus că funcționarul respectiv nu poate fi dat afară după ce a greșit pentru că „legea funcționarului public este clară. La un funcționar public nu poți să iei măsuri de pe o zi pe alta. Lucrăm cu ce avem. Instituția funcționează cu ce are”.

Situația s-a aflat după ce coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate. La rândul lui, și premieru lFlorin Cîțu a criticat întârzierea „nepermisă” a plăților pentru personalul din centrle de vaccinare anti-COVID-19.

Citește și Medicii din centrele de vaccinare anti-COVID nu și-au primit banii pe ultimele două luni. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă