Vlad Voiculescu sustine ca spera ca USRPlus sa iasa de la guvernare. "Florin Citu nu mai are ce cauta in functia de premier"

3 săptămâni in urmă 10

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seara la Digi24 ca spera ca USRPlus sa iasa de la guvernare subliniind ca premierul Citu a dat dovada in demiterea sa "nu doar de imaturitate politica".

Vlad Voiculescu a dezvaluit ca a incercat sa discute cu Florin Citu "in noaptea dinaintea demiterii", insa premierul nu i-a raspuns. In fapt fostul ministru a precizat ca premierul nu i-a mai raspuns la telefon dupa seara tragediei de la Matei Bals.

Fostul ministru al Sanatatii l-a criticat pe Florin Citu pentru modul in care a decis sa-l demita.

"La Citu nu e doar imaturitate politica. Nu vad de ce la Guvernul Romaniei nu se doresc aplicate niste principii pe care le vrem. Citu se poarta de parca a castigat alegerile si acum poate sa dea afara pe oricine oricand si acum are si el un Guvern. Nimeni nu l-a votat pe domnul Citu", a afirmat acesta.

Intrebat daca mai poate continua actuala coalitie de guvernare cu Florin Citu la conducerea Executivului, Voiculescu a dat de inteles ca n-ar vrea ca USR PLUS sa mai continue in aceasta formula guvernamentala.

"Din punctul meu de vedere, Citu nu mai are ce cauta in functia de premier.

(Reporter): Ce ati face daca USR ar fi de acord sa ramana? Eu sper ca nu se va intampla. Dar decizia nu este a mea", a mai afirmat fostul ministru al Sanatatii.

In schimb, Vlad Voiculescu a marturisit ca "nu a simtit niciodata" ca nu are sustinerea lui Klaus Iohannis, insa nici presedintele nu i-a raspuns dupa ce a semnat decretul privind revocarea ministrului Sanatatii.

"Da, am incercat. Nu mi-a raspuns nici domnul Iohannis. (...) Mi-ar fi placut sa am o discutie despre ce s-a facut la Ministerul Sanatatii in cele 4 luni si ce ar fi putut fi facut in continuare", a afirmat Vlad Voiculescu.

Premierul Florin Citu l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii, precum si pe Andreea Moldovan din cea de secretar de stat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă