Vlad Voiculescu, primele măsuri după tragedia de la Matei Balș. ”Demisiile trebuie să aibă legătură directă cu responsabilitățile”

4 săptămâni in urmă 21

Vlad Voiculescu susține o conferință de presă la sediul Ministerului Sănătății, la o zi după tragedia de la Institutul Matei Balș din București, în care prezintă principalele măsuri luate la nivelul ministerului.

Vlad Voiculescu, declaratii după tragedia de la Matei Balș:

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

Încep prin a-mi prezenta condoleanțele familiilor îndoliate, suntem alături de pacienți și de familiile celor internați la Matei Balș

Apreciez eforturile celor din personalul de la Matei Balș, care în acea dimineață au evacuat ultimele două etaje, și așa au fost limitate pierderi de vieți omenești.

Aș vrea să vă spun că sistemul sanitar are păcate vechi și ele nu sunt de ieri alaltăieri. Mai ieri am avut infecții nosocomiale care au făcut, azi incendiu, cine știe ce mai vine peste noi mâine.

Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital astfel ca tragedii ca la Piatra Neamț sau Balș să nu se repete.

Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la ultimul raport. Nu știm exact cauza incendiului.

A doua mare problemă pe care vreau să o semnalez este ruptura de informare dintre spitale și rudele pacienților. Nu de puține ori pacienți au fost greu de găsit de rudele acestora. Lucrăm de câteva săptămâni pentru realizarea unui serviciu de informare la nivelul fiecărui spital.

Despre o eventuală demisie din fruntea ministerului

În general, demisiile respectiv concedierile, ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilitățile dintr-un caz sau altul. Evident, că nimeni nu e veșnic într-o funcție. Problema se pune, cred că așa e sănătos, ca atunci când e o problemă, să vedem care sunt responsabilitățile și responsabilii.

În această chestiune, avem nevoie să stabilim responsabilitățile și responsabilii. În general, cred că trebuie să avem răbdare să vedem cauzele care au condus la ce s-a întâmplat ieri.

Ancheta este încă în curs. Nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Avem nevoie să învățăm lecțiile care sunt de învățat.

În curs de actualizare.

vlad voiculescu incendiu matei bals spital ancheta demisie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă