Vlad Voiculescu, pași pentru intensificarea colaborării pe Sănătate cu Belgia, Austria, Elveția și Franța. Ce le-a transmis ambasadorilor

1 lună in urmă 5

Vlad Voiculescu, ministrul SănătățiiVlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a întâlnit joi cu ambasadorii Belgiei, Austriei, Elveţiei şi Franţei. Discuțiile au vizat intensificarea colaborării în domeniul sanitar. 

JOI, 04 MARTIE 2021, 22:50

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Principatele teme abordate au fost acordarea asistenţei medicale pentru pacienţii cu arsuri grave sau care nu pot fi trataţi în România, investiţii în infrastructura sanitară, digitalizare şi schimburi de experienţă între profesionişti.

”Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a avut astăzi, 4 martie a.c., întrevederi cu ambasadori ai patru state în România, ambasadorul Regatului Belgiei, ES Philippe Benoit, ambasadoarea Republicii Austria, ES Isabel Rauscher, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, ES Arthur Mattli, şi ambasadoarea Republicii Franceze, ES Laurence Auer. Pe agenda celor patru întrevederi s-au aflat subiecte de interes referitoare la intensificarea relaţiilor de colaborare în domeniul sanitar, precum acordarea asistenţei medicale pentru pacienţii cu arsuri grave sau care nu pot fi trataţi în România, investiţii în infrastructura sanitară, digitalizare şi schimburi de experienţă între profesionişti din România şi din cele patru state”, arată ministerul Sănătății într-un comunicat. 

Voiculescu i-a mulţumit ambasadorului Regatului Belgiei în România, Philippe Benoit, pentru sprijinul oferit de Spitalul Militar ”Reine Astrid” din Bruxelles, în contextul în care este principala unitate de transfer a pacienţilor cu arsuri grave din România.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Republicii Austria, Isabel Rauscher, ministrul Sănătății a mulţumit pentru suportul oferit de-a lungul timpului în acordarea asistenţei medicale pacienţilor români care nu pot fi trataţi în ţară.

Cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Arthur Mattli, Voiculescu a discutat despre sprijinul oferit de această țară prin fondurile destinate sănătăţii. Cei doi oficiali au discutat şi despre măsurile de reformă pe care Ministerul Sănătăţii le are în vedere în perioada imediat următoare, precum şi despre oportunităţi de colaborare bilaterală.

În cadrul întâlnirii cu ambasadoarea Republicii Franceze, ES Laurence Auer, s-a discutat, printre altele, despre întărirea parteneriatului pentru îmbunătăţirea managementului spitalelor, precum şi despre intensificarea colaborării dintre cele două state pentru instruirea personalului medical din România, mai arată sursa citată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă