Vlad Voiculescu: „Omul din Ministerul Sănătății, care îi dădea informații lui Dragnea, e si acum acolo. I-am cerut lui Cîțu personal de 10 ori să-l mute. Nu s-a întâmplat”

1 lună in urmă 27

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, demis din această funcție în urmă cu două zile, spune că un înalt funcționar din instituția pe care a condus-o din primul lui mandat și care îi dădea informații și documente din minister lui Liviu Dragnea este și acum acolo, iar premierul Florin Cîțu nu a dorit înlăturarea lui.

„În 2017 m-aţi invitat la o emisiune şi v-am spus de un înalt funcţionar public. E un regim aparte care a fost la Miniserul Sănătăţii încă de atunci şi care se ocupa în 2016 în timpul mandataului meu cu transmiterea muncii Ministerului, a datelor, a informaţiilor către domnul Dragnea atunci, nu direct, ci prin interpuşi.

Un funcţionar plătit cu mulţi bani nu făcea decât să transmită informaţii. Omul este bine înfipt acolo, îşi primeşte banii, se ocupă, presupun, cu ceea ce ocupa în 2016. Nu se ocupă cu ceea ce cred eu că ar trebui să se ocupe.

I-am cerut domnului Cîțu din prima zi să mi-l ia de la Ministerul Sănătății. Am făcut acest lucru de 7 sau 8 ori. Acestea sunt cererile mele transmise către domnul Cîțu. Domnul Cîțu a spus da și acest lucru nu s-a întâmplat. Am vorbit personal cred că de vreo 10 ori. Nu e niciun motiv ca acest domn să rămână la Ministerul Sănătății”, a declarat Voiculescu la Digi24.

Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu. „Acțiunile au fost abuzive. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”

Voiculescu a fost întrebat și ce se s-a rupt relaţia cu premierul Florin Cîţu, care la început părea a fi una bună.

„Înțelegerea mea asupra modului în care funcționează o echipă ține de un leadership, spirit de echipă și încredere ce trebuie să existe. A existat acest tip de încredere între cei de la Ministerul Sănătății. Ne-am trezit cu Corpul de Control al premierul care venise să-l ancheteze pe domnul Voinea. E de neînțeles ca, fără să spui public care e problema vizavi de acele date, care e legea încălcată, să provoci o anchetă.

Mi-a ținut jumătate din echipa de la Ministerul Sănătăţii în interogări. Pe Voinea (Ştefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu, n.red) l-a ținut șase ore, după care anunță că trimite la Parchet, deci face o plângere penală. Da, premierul României, probabil împreună cu Ciuvică.

Exact aceleași acuzații și aceeași direcție a acțiunii au avut-o.

E un moment despre care vorbisem înainte. Am spus că trebuie să avem raportul Corpului de Control. Am spus că dacă cineva a încălcat o procedură, trebuie să lămurim, să știm acest lucru. Nu e imaginat pentru mine să aflu din presă că unul din membrii echipei mele să fie trimis la Parchet fără ca acest lucru să fie lămurit. Până azi premierul nu a publicat acel raport care să arate că Voinea a încălcat vreo normă.

„Acțiunile au fost abuzive. Nu a discutat niciodată acest lucru cu mine ca să vedem care au fost punctele. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”, a spus Vlad Voiculescu la Digi24.

Citiți și Vlad Voiculescu, lămuriri despre raportarea eronată a deceselor COVID: „Nu e exclus să fie o diferență de mii de morți între cele două platforme”

Citiți și Ordinul Carantinei, pretext sau greşeala care l-a costat funcţia pe Voiculescu? Anunţul făcut de fostul ministru al Sănătăţii: Orice e folosit ca muniție pentru a ataca coaliția!

Citiți și Vlad Voiculescu vrea să fie ministru al Sănătăţii a TREIA oară. „E o opțiune pe care nu avem de ce se o excludem”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă