Vlad Voiculescu, mesaj târziu în noapte, pe Facebook: Bucureștiul NU se carantinează de Paști

4 săptămâni in urmă 27

 InquamPhotos/Octav GaneaMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că Bucureștiul nu se carantinează de Paști Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Vlad Voiculescu a transmis marți, după miezul nopții, pe Facebook, că Bucureștiul NU va fi în carantină de Paște. Ministrul Sănătății susține că noul ordin privind criteriile de carantinare nu impune carantinarea în cazul unei localități, ci doar o recomandă. Noul ordin publicat fără știrea premierului Florin Cîțu, potrivit surselor Realitatea PLUS, provoacă din nou haos în coaliția de guvernare.

MIERCURI, 14 APRILIE 2021, 01:59

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris Vlad Voiculescu, marți, după miezul nopții, pe contul său de Facebook.

Potrivit noilor reguli din Ordinul semnat de Andreea Moldovan, medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Capitala ar putea intra în carantină de Paște. Noi criterii ca nivelul de testare pentru COVID-19 și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI dintr-o localitate vor fi luate în calcul pentru instituirea carantinei în acea regiune, alături de rata de incidență.

Citește și Legile Puterii | Surse: Capitala ar putea intra în carantină de Paște. O nouă decizie controversată a lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu nu știa

Andreea Moldovan a făcut marți seară precizări despre ordinul care prevede noi criterii pentru carantinarea unei localități. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a evitat să spună dacă Bucureștiul va intra în lockdown, dar a confirmat, indirect, că „dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă