Vlad Voiculescu le-a impus reguli noi managerilor de spital corupți: „Achizițiile directe care depășesc suma de 50.000 lei vor trebui avizate”

1 lună in urmă 1

Ministrul Sănătății - Vlad VoiculescuMinistrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu a impus reguli noi pentru managerii de spitale obișnuiți cu fapte de corupție. De acum înainte, achizițiile directe care depășesc suma de 50.000 lei vor trebui avizate de Consiliul de Administratie, iar consiliile de administrație vor putea cere un audit extern asupra cheltuielilor spitalului.

JOI, 25 FEBRUARIE 2021, 20:28

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Achiziție directă, fără licitație”

Una dintre expresiile preferate ale multor manageri de spital corupți și ale politicienilor care i-au susținut și alături de care au profitat în ultimii 30 de ani.

Conform rapoartelor DNA, sumele pretinse de manageri corupți pentru contracte cu spitalul reprezintă un procent fix din valoarea facturilor plătite, cuprins în intervalul 5-20%.

Mita se dă direct managerului sau este mascată prin plata unor servicii fictive de consultanță către firme apropiate managerului, uneori firme offshore.

Începând de astăzi:

1. achizițiile directe care depășesc suma de 50.000 lei vor trebui avizate de Consiliul de Administratie;

2. consiliile de administrație vor putea cere un audit extern asupra cheltuielilor spitalului.

Am reglementat lucrurile acestea clar, prin Ordonanța de Urgență adoptată ieri de guvern și publicată astăzi în Monitorul Oficial.

E doar un prim pas. Guvernul și-a asumat profesionalizarea, depolitizarea și transparentizarea managementului de spital din România. Mai e mult până acolo… dar furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos în țara asta”, a transmis ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă