Vlad Voiculescu: Există diferențe fundamentale între numărul real de decese și cel raportat

3 săptămâni in urmă 11

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri, la prima conferință de presă după demitere, că între datele platformei Coronaforms și cele primite de Ministerul Sănătății privind numărul deceselor COVID sunt diferențe, potrivit investigației făcute când era ministru.

„Avem un ministru interimar, care este şi prim-ministru. O să îl rog să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere, pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a declarat fostul ministru Vlad Voiculescu la conferința de presă.

Chestionat cu privire la diferențele de raportare, fostul ministru nu a vrut să detalieze: „Vă spun că există o diferență, există indicii, între decesele raportate pe o anumită platformă, Coronaforms, și în datele primite la Ministerul Sănătății. Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 14 aprilie, revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății.

Decizia de revocare a venit după ce marți seară au fost publicate în Monitorul Oficial noi reguli privind carantinarea, despre care surse guvernamentale au declarat pentru Libertatea că „procedural, nu a fost în regulă cum a acționat Ministerul Sănătății”, întrucât premierul Florin Cîțu nu ar fi fost informat înainte.

În același timp, decizia de demitere a secretarului de stat Andreea Moldovan a venit la o zi după ce în Monitorul Oficial au apărut noile criterii privind carantinarea localităților, fiind introdus drept criteriu important numărul de teste care se fac.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă