Vlad Voiculescu, după incendiul de la spitalul din Ploiești: Probabil vor da vina pe mine sau pe Ioana Mihăilă

2 săptămâni in urmă 24

Vlad Voiculescu a reamintit, joi, într-un mesaj publicat pe Facebook, scandalul evacuării de la spitalul Foișor, din timpul mandatului său de ministrul al Sănătății, afirmând că în cazul a două incidente, mutarea pacienților COVID de la Spitalul de la Lețcani și incendiul de la spitalul din Ploiești, nu a fost găsit, până la ora asta, „niciun vinovat din rândul politicienilor”.

„Majoritatea pacienţilor din Spitalul Modular de la Leţcani (PSD) au fost evacuaţi miercuri seara ca să nu îngheţe de frig. Dintr-un <<spital modular» pe care s-au cheltuit sume imense. Ştirea asta am surprins-o relatată aşa, ca buletinul meteo: sec, fără analize suplimentare”, scrie Vlad Voiculescu.

El a comparat situația de la Lețcani cu scandalul evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor din aprilie 2021.

„În contrast, poate vă mai amintiţi scandalul evacuării din timpul nopţii în mandatul meu, când managerul Spitalului Foişor a amânat transferul până la lăsarea întunericului şi la venirea echipelor Antenei”, a scris Vlad Voiculescu.

Demiterea lui Voiculescu a avut loc la două zile după incidentul tragic de la „Victor Babeș”, unde trei bolnavi de COVID au murit după o pană de oxigen la TIR-ul ATI din curtea spitalului, și la cinci zile după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor, transformat peste noapte în spital COVID.

În ceea ce privește incendiul de la Spitalul de Urgență de la Ploiești, în urma căruia au murit doi oameni, fostul ministru spune că „acestă știrea apare des, dar până la ora asta niciun vinovat din rândul politicienilor”.

Probabil că în câteva minute / ore își vor aduce aminte să dea vina pe mine sau pe Ioana Mihăilă.

Vlad Voiculescu:

Acesta a mai precizat faptul că peste 30 de zile, mandatul ministrului interimar al Sănătății, Cseke Atilla, va avea aceeași durată ca mandatul său de ministru.

Un incendiu a izbucnit, joi, 11 noiembrie, la parterul spitalului suport COVID Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit, iar alți 19 au fost evacuați, au anunțat reprezentanții ISU, citați de publicația locală Ziarul Incomod. Potrivit managerului spitalului, unitatea medicală era renovată, dar nu avea autorizație de incendii de le ISU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă