Vlad Voiculescu, despre RELAXĂRI: „Ne propunem să lucrăm la mecanisme care să permită deschiderea sau anumite activităţi culturale, sportive”

2 săptămâni in urmă 2

Ministrul Sănătății - Vlad VoiculescuMinistrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că vaccinarea şi testarea anti-COVID-19 sunt soluţii pentru deschiderea unor activităţi.

LUNI, 29 MARTIE 2021, 14:45

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„La un moment dat, probabil că soluţia va avea aceste două componente - vaccinarea şi testarea. Şi da, ne propunem ca de acum să lucrăm la mecanisme care să permită deschiderea sau anumite activităţi culturale, anumite activităţi sportive şi da, cu siguranţă, ne vom folosi de testare. Ne uităm la posibilitatea de a organiza concerte. Avem modele, puţine încercări în state din vestul Europei, în Barcelona de curând. Avem, de asemenea, în Germania un exemplu.

Ne uităm care sunt metodele prin care să putem cât mai curând să convieţuim cu pandemia prin care trecem şi care va mai dura o vreme. Trebuie să vedem şi dincolo de ceea ce se întâmplă în spitale, pe de-o parte să păstrăm restricţii, pe de altă parte să dăm posibilitatea restaurantelor, activităţilor culturale şi, în general, vieţii să continue", a afirmat Vlad Voiculescu la Parlament.

„Testele vor fi puse la dispoziţie, cel mai probabil, de către autorităţile centrale, prin Ministerul Sănătăţii, respectiv Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sau cine le-a achiziţionat, s-ar putea să existe diferenţe acolo, prin Comisia Europeană avem, de asemenea, o achiziţie, respectiv o donaţie, preţul ar putea să difere de la o farmacie la alta. S-ar putea ca unele să vrea să ofere testarea gratuită, altele să pună o anumită taxă. (...) Nu ştiu care va fi costul final. S-ar putea să fie gratuit sau s-ar putea ca unele farmacii să vrea să taxeze, să pună un anumit preţ pentru manoperă. Testele evaluăm acum posibilitatea de a le transmite gratuit către farmacii", a explicat Vlad Voiculescu.

„E o situaţie dinamică, lucrurile sunt critice în spitale. (...) În privinţa restricţiilor, nu există undeva în lume o reţetă care să fi fost de la începutul pandemiei până la final, există măsuri care sunt mai eficiente sau mai puţin eficiente. Încercăm să găsim mixul potrivit", a adăugat ministrul Sănătăţii

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă