Vlad Voiculescu, despre ordinul privind noile criterii de carantinare: „Au fost discuții cu doctorul Arafat și cu INSP”

3 săptămâni in urmă 15


Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a făcut, vineri seara, noi precizări cu privire la ordinul privind criteriile de carantinare care a fost abrogat ulterior de premierul Florin Cîțu, potrivit Digi24.


„Nu știam că o să apară în ziua respectivă sau la ora respectivă. Să spunem că un ordin greșit, durează între 15-30 de minute să iei legătura cu Monitorul Oficial să-l abrogi. Ordinul vine recomandări, aștepta o metodologie din partea INSP pentru aplicare, deci nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte, altfel decât să aducă puțină predictibilitate și să vină cu recomandări”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri seara, la Digi24.


Fostul ministru al Sănătății a transmis că au fost discuții în spațiul public, cât și cu cei din Guvern cu privire la punctele din ordinul care stabilea criteriile de carantinare.


„Au fost explicate toate punctele din acel ordin atât de mine, cât și de doamna Moldovan. În conferințele de presă a  fost explicată necesitatea lor.  Nu s-a opus nimeni acelui ordin. Dacă vorbim de discuțiile care au durat două zile în care am stabilit care ar putea să fie criteriile să ne asigure că într-o localitate în care nu ai paturi ATI, lucrul acesta contează, pentru că dacă nu mai ai locuri în care să duci oamenii, lucrul acesta contează în decizii, dacă carantinezi. La Timiș a funcționat, au fost salvate vieți. În acele două zile, au fost discutate și nu știu să fi fost opoziție. A mai o corespondență cu doctorul Arafat, a fost o corespondență cu INSP, apropo de modul de calcul al acelor indicatori. Lucrurile fuseseră lămurite”, a mai spus Vlad Voiculescu.


Decizia luată de Florin Cîţu, în calitate de ministru interimar al Sănătăţii, a fost publicată în Monitorul Oficial. În Monitorul Oficial nr 391 de miercuri seară a fost publicat Ordinul pentru revocarea Ordinului 506/ 2021.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă