Vlad Voiculescu, despre gafa ministerului privind decesul unei victime de la „Matei Balș”: „A fost o greșeală birocratică”

3 săptămâni in urmă 14


Ministrul Sănătății a explicat într-o conferință că „nu a existat un moment delicat” în urma anunțului eronat privind decesul unei femei, victimă a incendiului de la Matei Balș.


Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă, 30 ianuarie, că numărul persoanelor care au murit în urma incendiului de vineri dimineață, de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. dr. Matei Balș", a urcat la șase.


Inițial, reprezentanții instituției conduse de Vlad Voiculescu au spus că ultima persoană decedată este o femeie de 58 de ani. Apoi, aceștia au revenit și au afirmat că este vorba despre un bărbat de 70 de ani.


"După cunoștința mea - recunosc că am aflat de asta abia ceva mai târziu - familia a fost anunțată imediat. Nu a existat niciun moment delicat care ar fi fost extrem de regretabil pentru familie. A fost o greșeală birocratică", a afirmat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă, susținută sâmbătă seară.


Totodată, ministrul sănătății a anunțat și primele măsuri după tragedia de la Matei Balș, printre care și înființarea unui fond național pentru siguranța pacienților.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă