Vlad Voiculescu, despre folosirea testelor de depistare a COVID-19 prin saliva, in scoli: "Trebuie achizitionate de ministerul Educatiei"

3 săptămâni in urmă 2

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat luni ca testele din saliva pentru scoli trebuie achizitionate de Ministerul Educatiei.

"Testele din saliva sunt foarte usor de folosit, sunt deja aprobate in Romania. ANMDR a aprobat mai multe teste in Romania. Achizitia, daca vorbim de scoli, trebuie facuta de catre Ministerul Educatiei. Ministerul Sanatatii nu are, conform legii, nici aceasta atributie, nici aceasta responsabilitate de a face achizitii pentru scoli", a spus Voiculescu la Parlament.

El a subliniat ca aceste teste din saliva nu au precizia testelor antigen, dar a punctat ca sunt un "filtru".

"Sunt un filtru. Sunt mult mai putin invazive, dar sunt un filtru care este de folos, a explicat ministrul Sanatatii.

Intrebat daca testele din saliva ar putea fi achizitionate pana la sfarsitul lunii iunie, cand se termina anul scolar, el a raspuns: "In principiu, achizitia poate sa mearga relativ repede. Cred ca intr-o luna de zile se pot organiza lucrurile in asa fel incat sa existe aceste teste".

Citeste si:

Emotionant. Eroul Romaniei in meciul cu Germania, Florin Nita, a plans la finalul meciului. "Cel mai mult m-a sustinut sotia, atat"Ce au zis germanii de portarul erou al Romaniei, Florin Nita"Nu cred ca diferenta pe care o arata Transfermarkt s-a aratat pe teren." Prima reactie a selectionerului Mirel Radoi dupa meciul nationalei cu GermaniaANALIZA In goana dupa hidrogen, "oxigenul" viitorului, Romania isi tine respiratiaCadou nesperat pentru un catel fara stapan.dupa ce a sterpelit de 5 ori un unicorn de plus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă