Vlad Voiculescu: Deschiderea școlilor, dacă nu cresc infectările. Măsurile de siguranță: vaccinarea profesorilor, testarea tuturor copiilor dintr-o clasă cu un caz de COVID, ghid de bune practici

1 lună in urmă 21

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, după ședința de Guvern, că deschiderea școlilor la începutul semestrului II va avea loc dacă nu cresc infectările, iar între măsurile de siguranță vor fi vaccinarea profesorilor, testarea tuturor copiilor dintr-o clasă cu un caz de COVID, ghid de bune practici.

„Măsuri de precauție pentru deschiderea școlilor: vaccinarea persoanelor din învățământ, testarea tuturor persoanelor simptomatice și contacților celor confirmați pozitiv. Vor fi testați cu teste antigen atât cadrele didactice, cât și copiii. Dacă un copil dintr-o clasă e depistat pozitiv, toți copiii sunt testați. Vom avea și un ghid de bune practici pentru școli”, a precizat ministrul.

Vlad Voiculescu a menționat că vor trebui respectate toate celelalte măsuri, care vor fi supravegheate strict: distanțare, mască, igiena mâinilor.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă