Vlad Voiculescu: „Dacă deranjezi pe cine nu trebuie, sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are”

1 lună in urmă 10

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat, prima declarație după demitere că în sănătate „dacă superi prea tare sistemul, nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”.

„Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, care așteptau o schimbare, cei care au văzut că nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina, dacă superi prea tare sistemul”, a afirmat Vlad Voiculescu.

El a oferit ca exemplu reacțiile apărute după ce a publicat datele privind centrele de vaccinare pentru a arăta pe cine a supărat din „sistem”. Publicarea datelor a arătat un număr însemnat de persoane care s-au vaccinat înainte de categoria din care făceau parte.

„Uitați-vă la reacția de după publicarea acestor date, reacția de atunci ar trebui să ne spună care sunt problemele pe care le-au identificat unul și altul”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Publicarea datelor a dus la un control al corpului de control al premierului la Ministerul Sănătății care s-a soldat cu o plângere penală.

„Nu am nicio îndoială” că decizia premierului are legătură cu publicare acelor date, a răspuns Voiculescu întrebat de o jurnalistă.

De asemenea, fostul ministru a oferit drept exemplu supărările apărute după schimbarea unor manageri de spital.

„Interesele din sănătate se văd daca ne uităm la un manager schimbat, al cui era. Rareori s-a întâmplat ca un manager schimbat să nu fie al cuiva. Și el sună la partid si partidul se arata supărat. Dacă nu ar fi un interes comercial, care ar fi supărarea?”, a declarat Voiculescu.

„Ideea că funcțiile din sănătate se împart la nivel local, așa cum am asistat la discuții și acum, asta este ceva ce pentru noi este inacceptabil și așa trebuie să rămână, să avem oameni care iau decizii pe baza datelor și pentru a salva viețile oamenilor. Așa mi-aș dori să ia și premierul unei țări, ministrul Sănătății sau cel de Interne”, a completat fostul ministru.

Florin Cîțu l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, cât și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. El a explicat, joi, că a luat decizia pentru că a vrut să se asigure că oamenii îşi vor menţine încrederea în instituţiile statului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă