Vlad Voiculescu anunță începerea accesării de fonduri europene: „50 de milioane euro pentru creșterea siguranței pacienților în spital”

1 lună in urmă 2

Ministrul Sănătății - Vlad VoiculescuMinistrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu - ministrul Sănătății a anunțat că vineri începe depunerea proiectelor privind accesarea fondurilor nerambursabile pentru creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice. 50 de milioane euro sunt disponibili pentru creșterea siguranței pacienților în spital.

VINERI, 19 MARTIE 2021, 16:19

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Depunerea proiectelor începe de astăzi (prevăzută pentru perioada 19/03/2021 – 31/12/2021).

MIPE a publicat ghidul solicitantului care stabilește condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pentru creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale.

50 milioane euro fonduri nerambursabile se vor îndrepta către spitalele publice de fază I și II și suport COVID din sistemul sanitar public din România pentru investiții care să asigure susținerea structurilor care utilizează fluide medicale pentru desfășurarea actului medical terapeutic și a structurilor mari consumatoare de energie electrică.

Se vor finanța: instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, în așa fel încât să crească gradul de securitate la incendii.

Pot fi reabilitate, modernizate și extinse, totodată, infrastructurile electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructurile de fluide medicale.

Beneficiarii măsurilor de finanțare propuse vor fi spitalele publice de fază I și II și suport COVID din sistemul public sanitar, desemnate prin ordinul ministrului Sănătății nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificările și completările ulterioare.

Un solicitant poate propune spre finanțare investiții care vizează unul sau mai multe spitale publice de faza I și II și suport COVID. Pentru a facilita procesul de evaluare și, ulterior, de implementare se recomandă depunerea de către solicitanți a unui singur proiect sau a unui număr cât mai redus de proiecte, în funcție de maturitatea intervențiilor vizate”, a transmis Vlad Voiculescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă