Vlad Voiculescu anunță că șansele ca școlile din București să treacă în online în această săptămână sunt de aproape 100%

2 săptămâni in urmă 15


Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține, într-o postare pe Facebook, că Bucureștiul ar urma să treacă de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, marți, 28 septembrie.


”În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5.000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București trebuie să știe că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%”, a scris Vlad Voiculescu, duminică, 26 septembrie, pe Facebook.


”De fapt, dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Orice întârziere după ziua de marți nu va fi altceva decât fie un rezultat al neputinței instituționale, fie al unei comenzi politice”, adaugă fostul ministru al sănătății.


Anterior, fostul ministru al Sănătății scria că „în mod miraculos” creșterea numărului de cazuri în București s-a temperat înainte de congresul PNL, după ce DSP București nu ar fi trecut în dreptul Capitalei peste 4.000 de teste pozitive, acestea rămânând nealocate.


”Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii. Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele - inclusiv cele pentru copii - sunt pline!„, mai transmite Vlad Voiculescu.


Duminică, 26 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică anunța că mai sunt doar 10 paturi libere ATI la nivel național pentru pacienții COVID, iar Capitala nu are niciun pat liber.


Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă