Vlad Voiculescu, acuzat că a lăsat bolnavii de cancer fără tratament mai multe zile. Reacția halucinantă a fostului ministru al Sănătății

3 săptămâni in urmă 16

Vlad Voiculescu se află din nou în mijlocul unui scandal, după ce a fost acuzat de faptul că a lăsat pacienții bolnavi de cancer fără citostatice. Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a dezvăluit situația disperată a zecilor de români care depind de aceste tratamente pentru a trăi. În urma acuzațiilor primite, fostul ministru al Sănătății a reacționat ciudat, dezamăgindu-i încă o dată pe cetățeni.

„Ceea ce vă prezint este cutremurător”

Cezar Irimia a rupt tăcerea despre drama care se ascunde în spitalele din România, cu precădere, în cazul pacienților bolnavi de cancer, care nu mai beneficiază de tratament, de mai bine de zece zile. Acesta l-a acuzat pe Vlad Voiculescu de lipsă de reacție după ce i-a prezentat situația în care se află acești pacienți uitați de toată lumea.

Cunoscut pentru aducerea tratamentelor pentru bolnavii de cancer, Vlad Voiculescu dă semne că și-a uitat bunurile obiceiuri, neglijând cu desăvârșire acești pacienți în „vreme de război”.

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei, de la Antena3, Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate un document în care dostul ministru al Sănătății este implorat să intervină în criza sanitară generată de lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer.

„I s-a făcut o statuie domnului Vlad Voiculescu de către cei care știu pentru faptul că aduce citostatice în România. Ceea ce vă prezint în momentul de față este cutremurător: de zece zile, medicii de la Institutul Oncologic cer cu disperare medicamente pentru bolnavii de cancer.

Domnul Vlad Voiculescu, cel care aduce citostatice pe vremuri, când a ajuns ministru i-a lăsat pur și simplu în colaps. ATI-urilor li s-au tăiat 65%, la Institutul Oncologic nu mai sunt bani pentru bolnavii de cancer”, a prezentatorul.

“Institutul nu mai are citostatice de bază de peste zece zile”

Cezar Irimia a explicat, în direct, ce demersuri au fost făcute pentru a nu ajunge în această situație disperată, dar din păcate, nimeni nu a reacționat în sensul unei rezolvări. Acesta a descris durerea pe care a simțit-o atunci când o mamă a șase copii i-a spus că nu mai poate face pentru moment tratament, exprimându-și teama față de supraviețuirea sa.

„Situația este critică. Peste zece zile au trecut de când institutul nu mai are citostatice de bază, nu alte medicamente scumpe, pentru scheme de tratament pentru pacienți. Au anunțat din timp Ministerul Sănătății, pe domnul Vlad Voiculescu, în funcție încă atunci, și nu au primit niciun răspuns în acest sens.

Pentru că aici duce nepăsarea celor care au condus destinele Ministerului Sănătății, iar pacienții suferă. Astăzi m-a sunat o doamnă, mamă a șase copii, disperată că i se amână ședința de chimioterapie și cui rămân copilașii dumneai dacă moare”, a spus Cezar Irimia

Întrebat de acuzațiile primite, Vlad Voiculescu a oferit un răspuns prin care a justificat lipsa acțiunii. Într-o notă mai mult ironică, fostul ministru a dat de înțeles că nu a știut de această situație.

„Mă întrebați cumva dacă știam acum mai bine de o săptămână despre un document transmis astăzi? Nu, nu știam”, a afirmat acesta pe pagina sa de Facebook.

The post Vlad Voiculescu, acuzat că a lăsat bolnavii de cancer fără tratament mai multe zile. Reacția halucinantă a fostului ministru al Sănătății appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă