Vlad Voiculescu a trimis Corpul de Control la Spitalul Județean Sibiu. „Este absolut șocant”

1 lună in urmă 1


Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat că a solicitat „demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat”, în urma acuzațiilor lansate de un cadru medical a lansat acuzații șocante privind tratamentul la care erau supuși pacienții cu COVID.


Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis Corpul de Control la spitalul din Sibiu, în urma acuzațiilor șocante lansate de un asistent medical care a lucrat în secția ATI. Acesta din urmă a spus că bolnavii „nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”.


Înainte să anunțe controlul, ministrul sănătății a fost întrebat de jurnaliști despre situație și a declarat că „este absolunt șocant”.


"Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant. Nu am primit sesizări că s-ar întâmpla ceva măcar asemănător în alte secţii. În momentul acesta vorbim despre o relatare dintr-un articol de presă, lucru care trebuie verificat", a spus ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit Antena 3.


Acuzațiile lansate de asistentul medical au fost respinse de conducerea spitalului, dar și de șeful secției ATI.


„Acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime”, a transmis Spitalul Județean Sibiu, într-un comunicat.


În același timp, însă, procurorii au anunțat că deschid dosar penal pentru omor la ATI Sibiu, după ce un cadru medical a dezvăluit tratamentul la care erau supuși pacienții cu COVID.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă