Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu a purtat mască în Palatul Parlamentului. Amenda, de trei ori mai mare decât în cazul Ralucăi Turcan

2 săptămâni in urmă 4

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost amendat vineri cu 1.500 de lei pentru că nu a purtat mască în Palatul Parlamentului.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, ”pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție”.

Surse politice au confirmat pentru G4Media.ro că este vorba despre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie Covid-19, pe holurile Parlamentului.

Voiculescu a fost surprins timp de aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi s-a salutat cu doi colegi.

La un moment dat, el a fost invitat într-unul dintre birourile parlamentare de către unul dintre colegii săi de la USR-PLUS.

În timp ce se îndrepta către acest birou, o echipă a Ştirilor Pro TV a încercat să obţină de la el un punct de vedere, însă ministrul Sănătăţii – care între timp îşi pusese o mască – a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii Pro TV.

Ulterior, Voiculescu a explicat că participa la o conferință video și și-a dat jos masca pentru intervenție, moment în care a fost filmat/fotografiat de jurnaliști, și afirmă că „fără îndoială” a greșit, pentru că regulile trebuie respectate.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Și ministra Muncii, Raluca Turcan, a fost amendată de poliție, joi, pentru nepurtarea măștii de protecție, după ce s-a înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, între care și un minor. În cazul acesteia însă amenda a fost de doar 500 de lei.

Citește integral – Oficial: Raluca Turcan și alte cinci persoane, amendate de Poliție cu 3.000 de lei în total pentru că nu au purtat masca de protecție

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă