Vlad Voiculescu a decis: „Orice medic va putea trata pacienți covid. Lucrurile sunt cât se poate de serioase”

2 săptămâni in urmă 1

Ministrul Sănătății - Vlad VoiculescuMinistrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu - ministrul Sănătății a decis că orice medic va putea trata pacienți covid.

JOI, 25 MARTIE 2021, 22:20

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Medicii care au alte specialități vor putea să trateze bolnavi de coronavirus. S-a luat decizia deoarece în sistemul medical nu sunt suficienți medici care să trateze bolnavii de coronavirus.

De asemenea, în conferința de presă care a avut loc la finalul ședinței de Guvern de joi, Andreea Moldovan a vorbit despre trei niveluri în ceea ce privește tipul de unitate medicală.

„Am eliminat sintagma «spitale COVID» și «non-COVID». Vom aloca pacienți COVID și în spitale non-COVID unde infrastructura o permite. Încercăm să creăm circuite covid și non covid. Am stabilit trei niveluri diferite: nivelul 1 - unde spitalul are radiologie, gărzi; nivelul 2 - au radiologie sau CT, dar nu non stop, dar au și gărzi de infecțioase și pneumologie; nivelul 3 - unde se pot face paturi de terapie intermediară și unde există gardă cu specializare în infecțioase și pneumologie”, a explicat Andreea Moldovan.

Vlad Voiculescu: Lucrurile sunt cât se poate de serioase

„Aş vrea să transmit un mesaj pentru cei care sunt afectaţi atât de acest virus, cât şi de toate măsurile pe care Guvernul este nevoit să le ia, la fel ca multe autorităţi publice locale. Cred că toată lumea este obosită, aş începe cu medicii şi personalul sanitar, de asemenea, elevii, profesorii, proprietarii de restaurante, toată lumea care este afectată într-un fel sau altul de această pandemie, fie că este afectată de boală sau de celelalte lucruri care privesc pandemia, inclusiv anumite măsuri pe care Guvernul e obligat să le ia", a afirmat Vlad Voiculescu, după şedinţa de Guvern de joi.

„Astăzi avem 1.498 de paturi ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate. De asemenea, v-aş spune că în Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate, deci avem doar trei paturi libere în Bucureşti. Lucrurile sunt cât se poate de serioase şi mesajele noastre, ale Ministerului Sănătăţii, ale întregului Guvern, trebuie judecate în această linie", a mai spus ministrul Sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă