Vlad Voiculescu a cedat! Ce revendicare le-a aprobat sindicaliştilor din sănătate

4 săptămâni in urmă 24

Vlad Voiculescu a discutat cu sindicaliştii, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situației epidemiologice actuale precum îmbunătățirea campaniei de vaccinare și creșterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical.

La propunerea reprezentanților sindicatului va exista o colaborare pentru realizarea și implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, țintite pe anumite zone, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, în urma discuțiilor avute, Ministerul Sănătății va începe procesul de elaborare a unor standarde de referință pentru utilizarea echipamentelor de protecție pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienți cu COVID -19, informează Mediafax.

Va fi stabilit și un normativ de personal pentru aceste arii.

„Ministrul Sănătății a asigurat sindicaliștii că susține reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuității activității medicale, dar și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare, precum și implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unitățile sanitare și profesionalizarea managementului unităților sanitare”, arată sursa citată.

Vlad Voiculescu, pus la zid pentru vaccinările pe pile

Deputatul PNL Florin Roman spune că este de neacceptat ca 30% dintre persoanele vaccinate până acum să fi fost imunizate în afara platformei de programare, aşa cum a declarat însuşi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea ministrului Sănătăţii, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat! Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilităţi să fie amânate din cauza pilelor şi relaţiilor.

Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare! Aştept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând! Discursurile nu rezolvă incapacităţile de funcţionare ale procesului de vaccinare! Aşa nu ne mai facem sănătoşi”, a scris Roman, joi, pe Facebook.

Citeşte şi: Un avion SMURD care transporta în Belgia un pacient ars s-a defectat şi s-a întors la sol. Reacţia lui Raed Arafat

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă