Vlad Chiricheș și Florinel Coman, criticați dur: „Unul e mai boem, celălalt să-și schimbe anturajul! E un fel de lasă-mă să te las”

2 săptămâni in urmă 1

Valeriu Răchită știe unul dintre motivele pentru care naționala României a ajuns să piardă pe terenul Armeniei, scor 2-3. Fostul jucător al Stelei crede că Vlad Chiricheș nu este un lider precum Gică Hagi sau Gică Popescu și îi transmite fundașului lui Sassuolo să se comporte precum Roy Keane, care a scris istorie la Manchester United.

Spre deosebire de liderii „Generației de Aur”, Vlad Chiricheș nu bagă frica în coechipieri, crede Valeriu Răchită.

România rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2), iar șansele să ajungă la Campionatul Mondial sunt tot mai mici.

Valeriu Răchită: „Chiricheș este mai boem! Să fie mai câinos!”

„Totul depinde de concentrarea jucătorilor, de valoarea lor și de faptul că liderul trebuie să strângă echipa lângă el. Chiricheș este liderul din teren, este căpitanul echipei, dar nu este un jucător cum erau Hagi, Popescu, Chivu, care să bage și frică în coechipieri atunci când nu făceau ce le spune căpitanul.

Chiricheș este mai boem, mai prietenos cu colegii. Lucrurile astea se răsfrâng probabil și în vestiar. Căpitanul trebuie să fie mai câinos. Vlad este un fel de lasă-mă să te las! „Bă, faceți fiecare pentru el”. Aduceți-vă aminte de Roy Keane de la Manchester United! El era primul care băga materiale, se ridica și urla la Scholes și la ceilalți jucători că dacă nu fac ca el îi omoară, îi mănâncă. Toată echipa îl urma”, a spus Valeriu Răchită, conform GSP.

Valeriu Răchită: „Florinel Coman să-și schimbe anturajul și modul de a gândi!”

Valeriu Răchită știe și de ce jocul lui Florinel Coman lasă mult de dorit în ultima perioadă: „La Coman, totul a plecat de la acea accidentare care l-a ținut foarte mult pe tușă și l-a scos din forma sportivă care era extrem de bună la acel moment (n.n. – de la meciul cu Backa Topola, din septembrie 2020). Trebuie să-l înțelegem, dar cred că la el este și problemă de mentalitate. Cei de la club, în special patronul, trebuie să discute cu el mai mult, să îl facă să înțeleagă că va deveni jucătorul pe care se cer 100 de milioane de euro numai dacă își schimbă modul de a gândi și anturajul.

Eu simt că e o problemă aici, cred că toți prietenii lui îi spun că este cel mai bun, că va juca la Real Madrid, că va fi multimilionar și regele României, în loc să îi spună că acum este un jucător normal de Liga 1, care se accidentează des și care nu va face față în fotbalul profesionist dacă nu va da totul pentru fotbal”, a mai afirmat fostul secund al naționalei României.

The post Vlad Chiricheș și Florinel Coman, criticați dur: „Unul e mai boem, celălalt să-și schimbe anturajul! E un fel de lasă-mă să te las” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă