Vizită conjugală pentru Alexei Navalnîi, la închisoare. Opozantul rus și soția sa Iulia au petrecut trei zile împreună

2 luni in urmă 36

Soția opozantului rus Alexei Navalnîi, Iulia, a petrecut trei zile alături de acesta în închisoare, în cadrul unei vizite conjugale, potrivit Reuters, citat de digi24.ro.

„Gardienii inspectează cu atenție oala cu borș, să nu fie un telefon înăuntru, taie o turtă la întâmplare, să nu aibă heroină ascunsă, și miros toate băuturile, să nu aibă alcool, după care te dezbracă și te percheziționează”, a povestit Iulia Navalnîi.

Ea a descris locul destinat întâlnirilor conjugale în închisoarea din orașul Pokrov, la aproximativ 100 km este de Moscova, ca fiind „de nivelul unui hotel de două stele”, cu două camere și o bucătărie cu tablouri pe pereți.

Cuplul a petrecut „trei zile fericite” fără gratii sau pereți din geam, a mai scris Iulia. Pe soțul său Alexei l-a descris ca fiind foarte slăbit, dar bronzat și zâmbitor.

În Rusia, deținuții au dreptul la vizite conjugale, dar conducerea închisorii decide dacă le aprobă anumite doleanțe specifice.

Alexei Navalnîi este condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea regulilor liberării condiționate, după ce a fost la un pas să-și piardă viața în urma unei tentative de otrăvire.

Citeste si:

Rusia, aproape de o nouă tragedie militară. Un submarin nuclear aflat în Marea Baltică a avut probleme tehnice la sistemul de propulsie

Cum vrea Rusia să stimuleze producția mașinilor electrice, segment auto neglijat într-o țară cu rezerve uriașe de petrol

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă