Vizita ANAD i-a luat prin surprindere pe cei de la Dinamo şi de la FCSB. Cât costă testele antidoping

2 luni in urmă 2

Cupa României: Botoșani - Universitatea Craiova, joi, 20:30, Digi Sport 1

Cupa României: Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaș, joi, 15:00, Digi Sport 1

Fără ca echipa să ceară şi să plătească un astfel de control.

ANAD a testat şase jucători la Dinamo-FCSB 1-0

Acest lucru, testarea, s-a întâmplat aseară, la meciul din optimile Cupei, Dinamo-FCSB 1-0, la care Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD) a decis să verifice câte trei jucători de la fiecare echipă pe banii agenţiei.

Oricum testările nu sunt anunţate pentru că şi-ar pierde din eficienţă, numai că în fotbalul românesc ele sunt foarte rare deoarece nimeni nu vrea să plătească. De aceea acţiunea poate fi considerată o surpriză!

Cei şase jucători care au trebuit să ofere probele pentru testare au fost Steliano Filip, Diego Fabbrini şi Magaye Gueye, respectiv  Florin Tănase, Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu.

Este ştiut faptul că nici FRF şi nici, mai ales, LPF nu solicită teste antidoping pentru că ar trebui să le plătească. 

"Testele, câte trei pentru fiecare tabără, au fost comandate de ANAD, nu la cererea vreuneia dintre părți sau a Federației Române de Fotbal", a anunţat jurnalistul Vali Moraru, realizatorul emisiunii Digi Sport Special, la pauza jocului disputat pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Cât a costat testarea antidoping de la meciul Dinamo-FCSB

Preţul pentru fiecare test în parte este de 1.550 de lei. 900 de lei costă recoltarea probei şi 655 de lei este costul analizei. E obligatoriu ca numărul de fotbalişti testaţi să fie par, desemnaţi prin tragere la sorţi de la cele două echipe.

La un calcul sumar, testarea efectuată miercuri seară la Dinamo-FCSB va costa ANAD aproximativ 9.300 de lei, adică aproape 2.000 de euro.

Doar atât costă ca să fii sigur că nimeni nu trişează.

Video Dinamo-FCSB 1-0

Etichete: cupa romaniei , teste antidoping , anad , video dinamo - fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă